Tijesto:
- Pola paketa lisnatog tijesta
Priprema:
- Lisnato tijesto razvaljati,nabosti vilicom i ispeći na preokrenutoj strani lima
Krema:
- 1 l mlijeka
- 5 jaja
- 15 dah oštrog brašna
- 18 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Dobro izmiješati žumanjke,brašno i 10 dag šećera sa 2,5 dl odvojenog mlijeka i sve ukuhati u preostalo mlijeko. Lagano kuhati oko 15 minuta. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg,dodati 8 dag šećera i vanilin šećer. Čvrst snijeg lagano umiješati u kuhanu vruću kremu.Sve izliti na pečenu koru oko koje je namješten obruč kalupa kolača. Ostaviti da se ohladi. Premazati čvrsto tučenim slatkim vrhnjem . Glazura:
- 12,5 dag margarina
- 10 dag čokolade
- 2 kapi ulja
Priprema:
- Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje. Glazuru malo ohladiti i preliti preko šlaga.
Izvor: (blog.dnevnik.hr)
Objavi komentar