Zagrebačke šnite

Tijesto:

  • Pola paketa lisnatog tijesta

Priprema:

  • Lisnato tijesto razvaljati,nabosti vilicom i ispeći na preokrenutoj strani lima 

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 5 jaja
  • 15 dah oštrog brašna
  • 18 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Dobro izmiješati žumanjke,brašno i 10 dag šećera sa 2,5 dl odvojenog mlijeka i sve ukuhati u preostalo mlijeko. Lagano kuhati oko 15 minuta. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg,dodati 8 dag šećera i vanilin šećer. Čvrst snijeg lagano umiješati u kuhanu vruću kremu.Sve izliti na pečenu koru oko koje je namješten obruč kalupa kolača. Ostaviti da se ohladi. Premazati čvrsto tučenim slatkim vrhnjem .

Glazura:

  • 12,5 dag margarina
  • 10 dag čokolade
  • 2 kapi ulja

Priprema:

  • Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje. Glazuru malo ohladiti i preliti preko šlaga.
Izvor: (blog.dnevnik.hr)

Objavi komentar