Sastojci:
Kora:
- 100 g - maslaca
- 50 g - šećera
- 2 kašike - kakaoa
- 100 g - tamne čokolade
- 250 g - petit beurre keksa
- 50 g - mlevenih oraha
- 50 g - seckanih oraha
- 400 ml - mleka
- 1 kesica - vanilin pudinga
- 50 g - maslaca
- 3 kašike - šećera
Glazura:
- 100 g - tamne čokolade
- 30 g - maslaca
- 1 kašika - šećera u prahu
- 1 kašika - vode
Priprema:
Kora:
1. Otopiti nalomljenu čokoladu na pari uz stalno mešanje. Čuvati na toplom.
2. Penasto umešati omekšali maslac sa šećerom i dodati otopljenu čokoladu.
3. Izmešati mlevani keks, kakao i mlevene orahe, pa ih dodati u prethodnu smesu.
4. Dodati naseckane orahe i mleka koliko je potrebno da se dobije gusta smesa.
Nadev:
1. Odvojiti oko 100 ml mleka i umešati prašak za puding i šećer.2. Uzavreti ostatak mleka i dodati smesu sa pudingom. Skuvati gust puding.
3. Omekšali maslac naseći na listiće i dodati u malo ohlađen puding i dobro umešati.
Glazura:
1. Nalomiti čokoladu, dodati šećer u prahu, maslac naseckan na listiće i kašiku vode.2. Otopiti uz mešanje na pari.
Slaganje:
1. Obložiti veći plitak kalup plastičnom folijom.
2. Sipati smesu za koru i poravnati površinu.
3. Ravnomerno rasporediti nadjev i naneti toplu glazuru.
4. Ohladiti preko noći u hladnjaku, a zatim narezati na kocke.
Izvor: (www.facebook.com/pages/Moji-recepti).
Objavi komentar