Sastojci
- 500 g tankih kora
- 200 ml jogurta od obranog mleka
- 200 g šećera
- 2 kašike ulja
- 2 jaja
- 1 vanil-šećer
- 300 g mlevenog keksa
- 2 kašike kakaa
- 300 ml mineralne gazirane vode
- 1 limun
- 150 g šećera
- 300 ml vode
Priprema
U posudi umutiti jogurt, šećer, ulje, jaja, vanil-šećer, kakao i mleveni keks. Dodati polovinu mineralne vode i sve dobro izmešati. Dno nauljene tepsiju prekriti sa dve kore za pitu, premazati filom i nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal – kore i fil. Preliti ostatkom mineralne vode, iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Skuvati preliv od vode, šećera i isceđenog limuna i preliti toplu baklavu. Ohladiti i servirati.
Izvor: (
www.kuhinjica.rs).
Objavi komentar