Sastojci
Za biskvit: (mjera je čaša od 2dl)
- 1 jaje
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mljevenih oraha
- 1 čaša mlijeka
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 2 pudinga od čokolade (ili vanilije)
- 20 dag margarina
- 7 žlica šećera
- 6 dl mlijeka
Za glazuru:
10-15 dag čokolade za kuhanje + 5 dag margarina + 4 žlice ulja
Priprema:
- Za biskvit miksati prvo jaje sa šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke. Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine. Peći u pećnici na 180°C 25-30 min. Vrući biskvit preliti sa malo mlijeka (oko 1 dl)
- Za kremu skuhati pudinge u navedenoj količini mlijeka, ohladiti pa u ohlađeno dodati izrađeni margarin.
- Hladni biskvit premazati kremom i od gore staviti čokoladnu glazuru ili naribati čokoladu.
Izvor: (recipeci.com).
Objavi komentar