Sastojci:
Za biskvit:
- 6jaja
- 100 gsecera
- 90 gbrasna
- 1 velika kasika kakaoa
Za kremu:
- 3 zumanca
- 30 gsecera
- 4 velike kasike kakao napitka
- 220 gmaskarpone sira
- 4 velike kasike meda
- 400 ml slatke tecne pavlake
- 2 ucvrscivaca za pavlaku
- 2 velike kasike gustina zelatin,ko koristi (obavezno da se krema bolje zgusne)sto ja nisam stavila
Priprema:
Pleh obloziti papirom za pecenje.Rerna vec da se zagrije na 180°C.Za biskvit jaja i secer dobro ulupati, toliko dugo mutiti dok masa ne bude bjela i ne uvelica se.Brasno sa kakaom pomjesati, dodati u jaja masu ai pazljivo, najbolje to uraditi drvenom kasikom.Tjesto staviti na pleh i peci 8 minuta.Izvadit, jos na papru zajedno uviti da se ohladi.Za kremu:Zumanca sa secerom iznad pare i gustinom bjelo saumasto ulupati.Dodati zelatin, maci sa sporeta, mjesati dok se ne ohladi.Maskarpone sa medom glatko umjesati i dodati jaja masi.Tecnu pavlaku dobro uupati sa ucvrscivacem u slag pa dodati tome.Pola kreme premazati na tjesto, pazljivo uviti u rolat, ostatkom kreme premazati cjeli rolat, i ostaviti u friziderunajmanje 2-3 sata.Izvor: (www.facebook.com/pages/Moji-recepti).
Objavi komentar