Sastojci:
- Za žutu koru:
- 100 g putera
- 4 jaja
- 100 g brašna
Za zelenu koru:
- 500 g spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)
- 100 g putera
- 4 jaja
- 100 g brašna
- Za fil:
- 500 g kačkavalja (isečenog na listove)
- 500 g praške šunke
Priprema:
Umutiti sastojke za žutu koru i sipati polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh. Staviti u rernu da se peče.
Za to vreme umutiti sastojke za zelenu koru. Kada je testo napola pečeno, izvaditi ga iz rerne. Staviti na testo trećinu šunke, pa polovinu sira i na kraju sipati testo za zelenu koru. Vratiti u rernu. Kada se i zelena kora stegne izvaditi iz rerne. Staviti pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Preliti ostatak testa i peći još 15 minuta.Kad se ohladi servirati isečenu na kocke i ukrasiti svežim peršunovim lišćem..
Izvor: (www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti).
Objavi komentar