Sastojci:
- 500 ml.mlijeka
- 250 ml.vode
- 5 jaja
- 5 kašika šecera
- 5 kašika ulja
- malo soli na vrhu noža
- 1 prašak za pecivo
- 500 gr.brašna
Agda (zaljev):
- 1kg.šecera
- 500 ml.vode
- limun isjecen na tanko
- (Agdu skuhati i ostaviti da se ohladi)
Priprema:
Mlijeko ,vodu,šecer, ulje, so prokuhati i skinuti sa vatre. Dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo. Dobro izmješati i ostaviti da se ohladi. Kada se smjesa ohladila dodavati lagano jedno po jedno jaje i mutiti mikserom lagano. Poslije smjesu stavljati u kalup i praviti tulumbe. Ulje treba biti zagrijano ali ne previše,pecene tulumbe stavljati u ohlađenu agdu.
Izvor: (namirnice.ba).
Objavi komentar