Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice kakaa
- 6 žlica vruće vode
- Velika čaša mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita
Čokoladni preljev:
- 10 dkg mliječne čokolade
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 žlica mlijeka
- 4 žlice šećera u prahu
- 15 dkg margarina
Krema:
- 1 l mlijeka
- 7 žlica gustina
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 15 dkg margarina
- 10 dkg šećera u prahu
Priprema:
Priprema biskvita:
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka te mikserom umiješati žumanjke i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180ºC.
- Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore).
Krema
- Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i pomiješati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuhati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajti dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Čokoladni preljev
- Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mlijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine.
- Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati bijelom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preljev, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
- Napravljen kolač staviti u hladnjak na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.
Objavi komentar