Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci:
- 2 jajeta,
- 200 g šećera,
- 80 g čokolade,
- 80 g margarina,
- 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija:
- nekoliko celih oraha,
- 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
- Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
- Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: (www.kuhinjica.rs).
ezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Najnovije
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
ezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
Najnovije
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.
Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
Izvor: Kuhinjica.rs
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Objavi komentar