Sastojci
- 2 vrećice Pudinga vanilija
- 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 2 žlice Gussnela
- 100 g šećera
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g eurokrema(nutele ili bilo kojeg drugog)
- 5 krem bananica
- 100 g čokolade
- 700 g keksa Petit
- 2 vrećice Šlag pjene
- 250 ml mlijeka
Postupak pripreme
Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela. U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banana( jai h dodajem naknadno nakon što razmađem kremu jer mi se inače čokolada na banankicama rastopi), a u treći naribanu čokoladu(isto je dodajem naknadno da se ne rastopi prilikom miješanja). Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom. Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Izvor: (zena.hr/recept).
Objavi komentar