Sastojci
- 3 jaja
- 200 ml mleka
- 150 ml ulja
- 100 ml vode
- 1 paketić svežeg kvasca
- brašno po potrebi
- so
- malo maslaca
Priprema
Svež kvasac se razmrvi i stavi u toplu vodu s kašičicom šećera i ostavi da nadođe. U većoj zdeli pomešati sve sastojke za testo. Dodati aktivirani kvasac i umesiti kompaktno testo. Ostaviti ga na toplom mestu da podupla svoju zapreminu pa ga premesiti. Testo podeliti na tri dela, jedan manji, jedan veći i jedan najveći .Od najmanjeg dela napraviti loptasti oblik, ukrasiti ga trakama i staviti na sredinu podmazanog kalupa. Od dela srednje veličine oblikovati prsten i obaviti ga oko središnjeg dela u kalupu. Posuti ga susamom. Najveći deo teste razvaljati u pravougaonik, premazati otopljenim maslacem i urolati. Posle nekoliko minuta, kad se maslac malo stegne, iseći na delove debljine oko 1 cm i slagati oko prstena naizmenično jedan iza drugog. Ostaviti da testo nadođe oko 45 minuta pa peći na 180°C oko 45 minuta.Izvor.(kuhinjarecepti.com).
Objavi komentar