Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kasika secera,
- 3,5 kasike brasna
- 1 kasika kakaa
Fil:
- 2,5 dl mleka,
- 1,5 kasika brasna
- 5 kasika secera
- 2,5 dl slatke pavlake
- pola kesice zelatina
- 80 g kokosa
- 1 vanilin secer
Priprema:
Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Pazljivo umesati brasno i smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati prosejani kakao. I tamnu i svetlu smesu sipatu u spric, pa preko masnog papira naizmanicno povlaciti kose pruge. Peci na 200 C oko 20 minuta. Pecenu koru izvaditi na vlaznu krpu i uviti u rolat. Razmutiti brasno i secer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati i skuvati krem. Dodati kokos i ostaviti da se ohladi. U ohladjeni krem dodati umuceno slatko vrhnje i zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice. Odmotati rolat, podeliti na dva dela i svaki premazati pripremljenim kremom. Uviti ponovo rolate i dobro rashladiti pre sluzenja. Mogu se napraviti dva mala ili jedan veci rolat.
Objavi komentar