![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqOUOBL-KM8FKz4giCqDyzau0yMbIBewPJi1d_enwW3o0vj5nomUCM6UUDns3vO5G1VzbG0MIFJoTx-_BUBwbNFVTJqlS5YlHKz4h7cqeawVrBSOiYtY6uWE4DBbyG5wSEYXgRvl8U8qrD/s640/kremasta+torta+sa+bananicama.jpg)
Sastojci :
- 300g petit buerre keksa,
- 2 pudinga od vanile,
- 8 kašika šećera,
- 1 vanilin šećer (stavi se u puding),
- 1 kašika gustina (stavi se u puding),
- 1 l mleka,
- 125 g margarina,
- 100 g mlevene plazme,
- 100 g čokolade,
- 6 bananica,
- Sok za umakanje keksa (može i od ceđene narandze),
- Šlag po zelji.
Priprema:
Skuvati puding po uputstvu sa kesice sa 8 kašika šećera i u njega dodati kašiku gustina i vanilin šećer.Keks umakati u sok i jedan deo poređati na dno tacne za tortu. Prohlađen puding umititi sa margarinom pa ga podeliti na tri dela. U prvi deo umešati mlevenu plazmu pa ga staviti preko keksa. Preko fila sa plazmom staviti još jedan keksa koji je predhodno umakan u sok. U drugi deo fila staviti čoko bananice a u treći rendanu čokoladu. Fil sa bananicama staviti preko keksa pa zatim odmah preko njega i fil sa čokoladom :)
Tortu ostaviti da se ohladi, najbolje preko noći, i skinuti kalup, pa po želji obložiti šlagom!
Izvor: (milicinakuhinja.blogspot.com).
Objavi komentar