Potreno vam je:
- 35 dag brašna
- 21 dag maslaca
- 10 dag mljevenih oraha
- 7 dag šećera
- 1 bjelance
- 1 vrećica vanilin šećera
Koraci pripreme
- 1 Za glatko tijesto koje je jednako za gotovo sve kekse trebaju vam brašno, maslac, šećer, jaja i po potrebi orasi.
- 2 U prosijano brašno najprije utrljajte maslac da dobijete masu sličnu krušnim mrvicama.
- 3 U nju umiješajte šećer, vanilin šećer, orahe koje ste prethodno samljeli, a potom i bjelance.
- 4 Lagano mijesite, ne predugo jer će u suprotnom tijesto biti teško i žilavo. Oblikujte glatku kuglu, omotajte je folijom i stavite u hladnjak na dvadesetak minuta kako bi se malo rashladilo.
- 5 Od malo rashlađenog umiješenog glatkog tijesta oblikujte dugačke valjke. Narežite ih na pravokutnike dužine otprilike 3 cm.
- 6 Prstima valjajte male valjčiće, pritom vodeći računa da vam krajevi budu malo uži.
- 7 Oblikujte kiflice.
- 8 Složite dobivene kiflice na papir za pečenje pa pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlaćanu boju.
- 9 Pečene kiflice još tople uvaljajte u vanilin šećer.
Objavi komentar