Sastojci
- Broj osoba:
Potrebno
- 2 pileca bijela mesa
- 500 gr lisnatog tjesta
- 300 gr sampinjona
- 1 poriluk
- 2 dcl kisele pavlake
- 1/2 dcl bijelog vina
- 1 kasika senfa
- 2 zumanca
- 1/2 dcl ulja
- 1/2 veze persuna
- vegeta
- curry
- papar
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Odvojite poptrebne namirnice
- Bijelo meso presjeci na pola
- pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio dzep za punjenje.
- Sampinjone isjeci na listove, a por na kolutove te poprziti na malo ulja i zaciniti po ukusu.
- Dinstanim sampinjonima i porom napuniti unutrasnjost bijelog mesa pa pricvrstiti cackalicom.
- Punjenu piletinu zaciniti karijem i vegetom pa poprziti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumeni.
- Iz przene piletine izvaditi cackalice pa je ostaviti da se ohladi.
- Lisnato tjesto razvuci oklagijom na debljinu od dva milimetra i podjeliti na 4 dijela.
- U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedno punjeno bijelo meso
- Lisnato tjesto premazati umucenim zumancima
- pa staviti u nauljenu tepsiju i peci dok ne porumeni.
- Posebno sjediniti pavlaku, bijelo vino i senf pa zaciniti po ukusu.
- Pripremljenim umakom preliti peceno lisnato tjesto.
- Zasjecite da proviri ukusno i mirisno punjenje.PRIJATNO ... !!!
Objavi komentar