Sastojci
- 1 kg morske ribe po izboru (ugor, oslić, orada…)
- 2 glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- konzerva pelata
- sol, papar
- lovorov list
- 4 žlice maslinova ulja
- vezica svježeg peršina
- čaša bijelog vina
Način pripreme
- 1 Očistite ribu i narežite je na krupnije komade. U tavi zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite komade ribe, zajedno s glavama.
- 2 Kad porumene sa svih strana maknite s vatre. Na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, a pred kraj mu dodajte ploške češnjaka. Dodajte pelate, vino, začine i litru vode.
- 3 Pustite neka zakuha pa smanjite vatru. Neka krčka petnaestak minuta. Izmiksajte štapnim mikserom da dobijete ravnomjerno gustu juhu. Vratite komade ribe u juhu i kuhajte još pola sata.
- 4 Pred kraj pospite sitno sjeckanim peršinom i još jednom provjerite je li dovoljno začinjeno.
- 5 Savjet: Niti jednoj juha pa ni ovoj neće škoditi ako joj dodate korijenastog povrća po izboru. U tom slučaju juhu nemojte miksati već povrće ostavite u komadima. Ako želite uživati u juhi bez kosti, najbolje na početku odvojite glave, repove i kosti, pa od njih skuhajte temeljac s povrćem. Njime onda podlijte luk i pelate, pa dodajte ribu.
Objavi komentar