Sastojci
- 4 odreska juneće koljenice (kost sa srži mora biti u sredini)
- 5 dag maslaca
- 8 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice crvenog luka
- 5 režnjeva češnjaka
- 4 veće mrkve
- pola celera
- 4 lista lovora
- 2,5 dl bijelog vina
- malo mekog brašna
- 1 kg pelata zajedno sa sokom
- peršin
- sol i papar
- žličica nasjeckanog timijana
Koraci pripreme
- 1 Zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, mrkvu i celer narezane na trakice te pirjajte 10 minuta.
- 2 Na posebnoj tavice zapecite odreske prethodno s obje strane uvaljane u brašno. Kad se meso lijepo zapeklo, stavite ga na pirjano povrće.
- 3 U tavicu u kojoj ste pekli meso ulijte vino i kratko prokuhajte. Zatim dodajte pelate s tekućinom, lovor, nasjeckani peršin i timijan. Posolite, popaprite i naribajte malo limunove korice.
- 4 Kad se sve sjedinilo, prelijte umak po mesu. Poklopite i pirjajte još 1 sat na laganoj vatri.
- 5 Servirajte s pire krumpirom i pospite s malo nasjeckanog peršina.
Objavi komentar