Sastojci
- KORE
- 6 jaja
- 30 dag maslaca
- 45 dag šećera
- 1,5 dl mlijeka
- 50 dag oštrog brašna
- 10 dag kakaa
- KREMA
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 14 dag šećera
- 20 dag maslaca
- 10 dag oraha
- 3 dl mlijeka
- Odvojite žumanca od bjelanaca. Miksajte maslac s pola šećera dok ne pobijeli i poveća obujam, zatim uz stalno miksanje dodajte 6 žumanaca. Nakon 2 minute miksanja dodajte mlijeko pa miksajte još par minuta. Što budete dulje miksali, to će tijesto biti rahlije.
- Izmiksajte bjalanca s ostatkom šećera u čvrsti snijeg pa pomiješajte obje smjese uz lagano dodavanje brašna. Miješajte dok ne nestanu sve grudice.
- Polovicu smjese prebacite u drugu posudu i u nju dodajte kakao. Na taj ste način dobili bijelu i tamnu smjesu.
- Na masni papir veličine lima premažite najprije bijelu smjesu pa je pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Isto ponovite s tamnom smjesom.
- Kad su kore pečene, ostavite da se ohlade na limu na kojem ste ih pekli.
- Za kremu sve sastojke zajedno stavite u lonac pa kuhajte uz miješanje dok ne provri. Zatim s tako vrućom kremom namažite prvo bijelu koru, na nju stavite crnu koru pa opet premažite kremom i tu gornju koru.
- Gotov kolač stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Hladnog narežite na ploške.
- Podijelite ovo stranicu i sa vasim prijateljima, veliko hvala unaprijed https://www.facebook.com/zizutipswin?ref=hl Moja Kuhinjica :)
Objavi komentar