Sastojci
- 400 g telećih medaljona
- 300 g šampinjona
- 100 g crnih maslina
- sol, papar
- 2 dl bjelog vina
- vezica bosiljka
- 10 g brašna
- 2 žlice dejon senfa
- 4 žlice ulja
Kako pripremiti:
- 1 Narezane medaljone marinirajte, dobro ih posolite, popaprite, nauljite i namažite senfom. Pustite da odstoje pola sata u hladnjaku, a možete ih i staviti u marinadu dan prije, tako ćete uštedjeti na vremenu.
- 2 Na tavi zagrijte ulje, medaljone popecite, možete prvo jednu stranu medaljona staviti u brašno. Nakon što se medaljoni zapeku dovoljno sa svih strana, maknite ih s tave u posudu i na soku koji su pustili popecite kolutiće crnih maslina i šampinjone.
- 3 Nakon što se medaljoni zapeku dovoljno sa svih strana, maknite ih s tave u posudu i na soku koji su pustili popecite kolutiće crnih maslina i šampinjone.
- 4 Vratite medaljone u tavu, prelijte s 2 dl bijelog vina i pustite neka kuha. Nakon što se sve dobro poveže, dodajte dvije žlice senfa, sitno narezani bosiljak i sve dobro popaprite. Kad je sve gotovo, medaljone servirajte uz par listića bosiljka ili par žlica kiselog vrhnja.
Objavi komentar