Princes krafne

princes-krafne_1 

Sastojci:

  • Tijesto

    • 2 1/2 dl vode
    • 12 dag masti ili maslaca ili margarina
    • 1 žlićica soli
    • 14 dag prosijanog brašna
    • 5 kom jaja
  • Krema

    • 2 paketića pudinga od vanilije
    • 0,5 l mlijeka
    • 4 žlice šećera
    • 0,1 l vrhnja za šlag ili 1 peketić šlaga
  • Krema 2

    • 0,4 l vrhnja za šlag ili 3 paketića šlaga

Priprema:

Krema:

  • 1/2 l mlijeka stavite u loncu kuhati. Puding i šećer umutite u posebnoj posudi sa malo mlijeka i umješajte kada mlijeko zavrije. Kuhajte 1 minutu i stavite sa strane da se ohladi.
  • Napravite šlag bilo od vrhnja za šlag ili pripremite šlag iz vrećice.
  • Hladni puding prvo malo izmiksajte i dodajte šlag.
  • Šlag dodajte postupno da vam krema na kraju ne bi bila premekana.

Tijesto:

  • U vodu dodati mast ili maslac i sol i stavit kuhati. kad se mast otopi i voda uzavrije maknite s vatre i dodajte odjednom svo brašno.
  • vratite na laganu vatru i brzo mješajte da se razbiju grudice.
  • Najlakše je prvo promješati sa pjenjačom a zatim upotrijebiti kuhaču jer se smjesa mora miješati dok se ne pretvori u kuglu. Tj. gotovo je kada se smjesa odljepljuje od stjenki posude.
  • Smjesu zatim staviti u frižider da se malo ohladi.
  • U mlaku smjesu mikserom (nastavkom za tijesto) umutite jedno po jedno jaje.
  • Smjesu ili pomoći žličica ili šprice za kolače raspodjelite na lim za pečenje. Ne stavljajte ih preblizu jer one kod pečenja narastu.
  • stavite peći u pećnicu zagrijanu na 225 °C i pecite 25 minuta. Pri tome ne otvarajte pećnicu .
  • Pečeno tijesto ostavite da se ohladi.
  • Za to vrijeme napravite drugu kremu tj. smiksajte šlag.

Izrada:

  • Ohlađena tijesta prerežite na pola.
  • Donji dio tijesta napunite kremom, a gornji šlagom.
  • Spojite dijelove i princes krafne su gotove.
  • Ukrasiti ih možete po želi.
    šećerom u prahu ili topljenom čokoladom.
  • U kremu možete dodati i margarina, ali mi margarin maksimalno izbjegavamo jer nam se ne sviđa njegov okus, pa zato puding razrijedimo sa šlagom. Ukoliko želite probati nešto drugačije u dio kreme možete umiješati kakao ili čokoladu u prahu. Vjerujte mi izvrsno je :D 
  • Izvor.(kuhari.com)

Objavi komentar