Japanski vjetar

 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 12 bjelanjaka
  • 0.5kg šećera
  • 1/2 žlice vode
  • 1/2 žlice sirćeta

Za kremu:

  • 0.5l šlaga ili 3 vrećice
  • 12 žumanjaka
  • 6 žlica brašna
  • 6dcl mlijeka
  • 250g margarina
  • 100g šećera u prahu
  • 100g čokolade (ili mljevene orahe) 

Priprema:

Za biskvit mutite čvrst snijeg od bjelanjaka s malo soli pa lagano dodajte šećer, stalno miksajući. Ulijte vodu i ocat, malo još mutite pa pecite jednu veliku koru, na papiru za pečenje, na limu veličine pećnice. Biskvit peći oko pola sata na 150°C, prerezati ga po pola još vruć. Mutiti šlag. Umutiti žumanjke s brašnom i kuhati u mlijeku. U ohlađeno dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu, zatim dodati četiri žlice šlaga izjednačiti.
Kremu podijeliti u dva dijela u jedan dodati otopljenu čokoladu. Slagati: biskvit, čokoladnu kremu, šlag, biskvit, žutu kremu i ukrasiti šlagom.

Izvor: (www.mojgastro.net)

Objavi komentar