Katalonska krema

catalana

Sastojci

  • 500 ml nemasnog mlijeka
  • 3 naribane kolice limuna
  • 1 cimetov štapić
  • 7 jušnih žlica šećera
  • 3 žutanjka
  • 2 jušne žlice kukuruzne krupice

    Koraci pripreme

  • 1Zagrijte mlijeko na srednje jakoj vatri, ali ne smije zakuhati. Dodajte cimetov štapić i pustite da se sastojci povežu nekih 20 minuta.
  • 2Pomiješajte 100 grama šećera, kukuruznu krupicu. Dodajte tome oko 60 ml mlijeka i miješajte dok ne postignete homogenu smjesu. Pristavite tu smjesu na vatru te kuhajte nekih 5 minuta dok se ne zgusne.
  • 3Stavite žutanjke u manju posudu te im pridodajte 1/3 toplog mijeka i promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kad ste to postigli vratite smjesu s žutanjcima na vatru uz konstantno miješanje još neke 4 minute. Ponovno maknite kremu s vatre, rasporedite u posudice i pustite da se odmori otprilike 4 sata pokriveno plastičnom folijom.
  • 4Maknite plastičnu foliju i dodajte preostali šećer karamelizirajte te pospite po vrhu. Poslužiti odmah ili najkasnije 1 sat nakon. Izvor:(dobrahrana.jutarnji.hr)

Objavi komentar