Jelačić torta

http://www.gastro.hr/Corvus/Media/MediaThumbnailHandler.ashx?type=0&Id=15749&flag=2&crop=1
Sastojci
Biskvit:

    100 ml vode
    50 g šećera
    100 g Nestle čokolade
    150 g mljevenih oraha
    100 g Petit Beurre, mljevenih
    6 jaja

Fila:

    200 g Nestle čokolade
    900 ml vrhnja za šlag

Glazura:

    100 g Nestle čokolade
    200 ml vrhnja za šlag

Priprema

    Na pari rastopimo Nestle čokoladu sa vodom i šećerom pa ostavimo da se ohladi.
    Kada se ohladila, u otopljenu čokoladu dodamo smjesu mljevenih oraha i keksa.
    Posebno istući 6 žutanjaka, a posebno 6 žumanjaka i sve dodati u prethodno napravljenu smjesu.
    Izliti u kalup i peći 40 min na 200°C.
    Ispečeni biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi oko 1 sat, zatim ga prerežemo na pola i punimo filom
     koju pripremimo na slijedeći način.
    Odvojite 400 ml vrhnja za šlag i otopite sa Nestle čokoladom na pari.
    Preostalih 500 ml čvrsto istući i dodati u ohlađenu rastopljenu čokoladu.
    Kada smo jednu polovicu napunili filom, poklopimo sa drugom polovicom i hladimo 30 min u
    frižideru, nakon čega glaziramo sa glazurom.
    Za glazuru otopiti na pari 100 g čokolade sa 200 ml vrhnja za šlag. (gastro.hr)

Objavi komentar