Kolač sa čokoladom i kapućinom

kolac sa cokoladom

Sastojci (za 24 komada)
  • 5 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 prstohvat sode bikarbone
Za fil:
  • 300ml slatke pavlake
  • 200 gr šećera u prahu
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kesice kapućina
Sirup:
  • 1 šolja vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika ekstrata ruma
Za preliv:
  • 100gr crne čokolade
  • 3 kašike  margarina
Priprema:
Ulupajte jaja sa šećerom, prvo belanca pa dodajte žumanca.
Dodajte smesi brašno pomešano sa kakaom i sodomm bikarbonom i sve sjedinite sa varjačom.
Istresite u pleh veličine 25 x 35cm i stavite da se peče na 180 stepeni.
Pečen i ohladjen biskvit presecite na dva dela, da dobijete dve tanke korice.
Prokuvajte vodu sa šećerom, pa sklonite sa vatre i dodajte rum, pa ostavite da se ohladi.
Ovom smesom ravnomerno isprskajte obe kore.
Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu, da bude gusto.
Pomešajte kapućino i kakao sa malo vrele vode, da se otope pa dodajte uz mućenje smesi.
Nanesite ceo krem preko prve kore i poklopite drugom.
Ostavite u frižider sat vremena.
Izlomite čokoladu i dodajte slatku pavlaku pa stavite da se otope zajedno.
Sipajte glazuru preko kolača pa opet ostavite sat vremena da se ohladi.
Od glazure ostavite nekoliko kašika za ove šare.
Smesi koja je ostala dolijte malo slatke pavlake i sjedinite, biće malo svetlije od glazure i išarajte preko glazure.
Ostavite kolač sa se ohladi u frižideru pa ga isecite i poslužite.

Objavi komentar