Jaffa keks

http://www.njamnjam.co/wp-content/uploads/2013/07/677x408-90.jpgBiskvit:

200g brašna
100g šećera
1,5 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 jaja
Žele:
4 dl ocjeđenog soka od naranče
20 g želatine
Glazura:
3 žlice mlijeka
3 žlice maslaca
3 žlice šećera
100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Izmiješati šećer i žumanjke. Dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Izliti smjesu u masnim papirom obložen lim za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stupnjeva.
Pomiješati želatinu sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano je zagrijati neprestano mješajući dok se ne istopi. Izliti u nju sviježe ocjeđen sok od naranče, umiješati mikserom nekoliko minuta.
Staviti žele u hladnjak da se zgusne i njime premazati ohlađeni biskvit. Pohraniti na hladnom mjestu nekoliko sati.
Okruglim kalupom izrezati kolačiće, nalomiti čokoladu na komade i pomiješati  je s maslcem, mlijekom i šećerom.
Na laganoj vatri zagrijavati dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi kistom premazati kolačiće.
Ostaviti da se čokolada stvrdne, i onda ponoviti postupak tako da cijela površina bude prekrivena čokoladom.
Biskvit:
200g brašna
100g šećera
1,5 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 jaja
Žele:
4 dl ocjeđenog soka od naranče
20 g želatine
Glazura:
3 žlice mlijeka
3 žlice maslaca
3 žlice šećera
100 g čokolade za kuhanje

Priprema:
Izmiješati šećer i žumanjke. Dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Izliti smjesu u masnim papirom obložen lim za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stupnjeva.
Pomiješati želatinu sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano je zagrijati neprestano mješajući dok se ne istopi. Izliti u nju sviježe ocjeđen sok od naranče, umiješati mikserom nekoliko minuta.
Staviti žele u hladnjak da se zgusne i njime premazati ohlađeni biskvit. Pohraniti na hladnom mjestu nekoliko sati.
Okruglim kalupom izrezati kolačiće, nalomiti čokoladu na komade i pomiješati  je s maslcem, mlijekom i šećerom.
Na laganoj vatri zagrijavati dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi kistom premazati kolačiće.
Ostaviti da se čokolada stvrdne, i onda ponoviti postupak tako da cijela površina bude prekrivena čokoladom. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/08/jaffa-keks.html#sthash.KmcAPjtv.dpuf

Objavi komentar