Calzone, zatvorena pizza

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjWQ87NksEpNO-Ek0nbzroadi87sVH73ihU-QCYv4ak9XQLVhZ3MnmccflvHtFCwRvHMlzfoHYJ98p823FLwewBt50tsWXHMwCncuLRl9lEJE4h6vLnSE1PQz77Nmj_LjDOSW7Heg5sV8/s1600/calzone+1.JPG 

Sastojci

  • 1 količina osnovnog tijesta za pizzu
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 pileća prsa, bez kostiju i kože
  • 1 zelena paprika
  • 4 žlice pesta od sušenih rajčica
  • 20 dkg mozzarelle
  • 4 žlice nasjeckanog peršina
  • svježe mljeven papar
  • 1 istučeno jaje za premazivanje

Priprema

  1. Piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo  na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
  2. Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
  3. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
  4. Zagrijemo u tavi jednu žlicu ulja i popržimo piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
  5. Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ruba. Na to stavimo piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršin te obilno popaprimo.
  6. Rubove tijesta premažemo istučenim jajetom.
  7. Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah. 

Izvor: (gastro.hr)

Sastojci

1 količina osnovnog tijesta za pizzu
3 žlice maslinova ulja
6 krišaka slanine
1 pileća prsa, bez kostiju i kože
1 zelena paprika
4 žlice pesta od sušenih rajčica
20 dkg mozzarelle
4 žlice nasjeckanog peršina
svježe mljeven papar
1 istučeno jaje za premazivanje

Priprema

  1. Slaninu nasjeckamo. Piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
  2. Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
  3. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
  4. Zagrijemo u tavi jednu žlicu ulja i popržimo slaninu, piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
  5. Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ruba. Na to stavimo slaninu, piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršin te obilno popaprimo.
  6. Rubove tijesta premažemo istučenim jajetom.
  7. Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah. (gastro.hr)
- See more at: http://domacii-recepti.blogspot.com/2013/11/calzone-zatvorena-pizza.html#sthash.VjYyZrpF.dpuf

Objavi komentar