Bela rada

 

Pravo ime za tortu, jer kada se završi u isfiluje izgleda kao cvet bele rade.
Testo: 6 jaja, 6 kaš.šećera.6 kaš.mlevenih oraha, 2 kaš.brašna i 1 prašak za pecivo.
Umutiti (belanca, šećer, žumanca, mlevene orahe, brašno, prašak za pecivo)
podmazati pleh, ispeći koru i uviti u rolat. Znate kako.
Vlažna kuh.krpa pa na nju koru i uviti u rolat.Kada se ohladi rolat filovati sa:
300 gr, oraha popariti sa malo vrelog mleka i 1 vanil šećerom.
Dodati malo putera. Iseći na 21 parče.
II fil: 5 žumanaca, 5 kaš. šećera, 5 kaš. brašna umutiti i sipati u
vrelo mleko 1/2 litra i skuvati fil.
Kada se ohladi sjediniti sa umućenih 250 gr. putera i 200 gr. šećera u prahu.
Komade rolata ređati u tri reda po 7 parčadi i svaki red filovati žutim filom.
U sredinu popuniti sa žutim filom i ostaviti krug.
Celu tortu ukrasiti sa šlagom.

Objavi komentar