Najljepša čokoladna torta

http://www.hranazadusu.com/uploads/slike/13355548431367129380.jpgSastojci:

    7 belanaca
    150gr šećera
    200gr kokosa
    3 kašike brašna

Krem:

    7 žumanaca
    6 kašika šećera
    6 kašika mleka
    200gr margarina

Priprema:

Ulupajte šne od belanaca i šećera pa dodajte kokos i brašno pa sve sjedinite.

Okrugli kalup ili tepsiju pouljite i pobrašnavite pa istresite smesu i stavite da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.  Ohladjen biskvit presecite na dva dela. Pazite kad sečete jer je krto i drobi se, mekan je.

Možete peći dve kore.

Pomešajte žumanca, šećer i mleko pa stavite na paru da se kuva, mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa skroz ohladite. Ulupajte margarin pa dodajte ohladjenom kremu.

Isfilujte krem izmedju kora i okolo pa sa kokosom dekorišite tortu. Odgore pospite čokoladnim ljuspicama ili komadićima čokolade. (brzikolaci.com)
Sastojci
  • 200g secera u prahu
  • 250g margarina
  • 10 kašika secera
  • 18 zumanaca
  • 400g cokolade
  • 5 kašika secera
  • 1l mleka
  • 4 pak. pudinga od cokolade
  • 1 kašika brasna  
  • 3 kašike kakaa
  • 6 kašika mljevenog keksa
  • 5 kašika šećera
  • 6 bjelanaca
Priprema

 Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom.  (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
Sastojci
  • 200g secera u prahu
  • 250g margarina
  • 10 kašika secera
  • 18 zumanaca
  • 400g cokolade
  • 5 kašika secera
  • 1l mleka
  • 4 pak. pudinga od cokolade
  • 1 kašika brasna  
  • 3 kašike kakaa
  • 6 kašika mljevenog keksa
  • 5 kašika šećera
  • 6 bjelanaca
Priprema

 Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom.  (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
Sastojci
  • 200g secera u prahu
  • 250g margarina
  • 10 kašika secera
  • 18 zumanaca
  • 400g cokolade
  • 5 kašika secera
  • 1l mleka
  • 4 pak. pudinga od cokolade
  • 1 kašika brasna  
  • 3 kašike kakaa
  • 6 kašika mljevenog keksa
  • 5 kašika šećera
  • 6 bjelanaca
Priprema

 Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom.  (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf

Objavi komentar