Kolač sa keksom koji se nepeče

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 1 kašika praška za instant kavu
  • oko 1 kg čajnih kolutića sljepljenih kremom (tzv. sendvič keks: Noblice, Moto…)
  • 3 praška za puding od vanilije
  • 10 kašika šećera
  • 100 g maslaca/margarina

Priprema:

  1. 200 ml mlijeka pomiješajte s instant kavom (bilo bi dobro zagrijati mlijeko jer tako se kava lakše otopi). Kekse natopite tom mješavinom (stavite ih u posudu s tom tekućinom i ostavite da se moče, da malo omekšaju).
  2. 200 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
  3. 600 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding, maknite s vatre, ostavite da se hladi 1-2 min., pa dodajte maslac. Dobro promiješajte.
  4. Lim obložite papirom za pečenje i na dno složite natopljene kekse, prelijte ih toplom kremom, na nju ponovno složite kekse… redajte slojeve kreme i keksa – ovisno o tome u koliko velikoj posudi radite kolač, tj. koliko slojeva želite; završite slojem keksa.
  5. Ja sam radila kolač u posudi dimenzija 25 cm x 20 cm i kekse sam stavila u tri sloja, a kremu u dva (keksi – krema – keksi – krema – keksi).
  6. U originalnom receptu stavljaju se dva sloja keksa i jedan sloj kreme (keksi – sva krema – keksi).
  7. Kolač stavite u hladnjak da se stvrdne.
  8. Ja sam odozgo po keksima prelijala još oko 100 ml mlijeka jer mi se činilo da nisam dosta natopila kekse i keksi su upili sve to mlijeko.
  9. Stvrdnuti kolač istresite iz lima, odlijepite papir.
Izvor: domaci-recepti.blogspot.com

Objavi komentar