Ova torta vam može postati omiljena ukoliko niste ljubitelj biskvitnih ili “puslica” kora. Brza je i jednostavna za pripremu, a može izuzetno prijati u toplim danima kada se dobro rashladi u frižideru. Podelite sa nekim ovaj slatki, kremasti užitak. Prijatno!
Sastojci :
- 1,5 l mleka + 2dl
- 4 pudinga od vanile
- 150g šećera
- 1 vanili šećera
- 250g margarina
- 300g mlevene Plazme
- 300g piškota
- 200g kokosa
- 100g čokolade za kuvanje
- 250ml Nes kafe
- 2 šlag kesice
Priprema :
U 1,5l mleka skuvajte puding od vanile kojem prethodno treba da dodate šećer i vanili šećer. Dok je puding mlak dodajte mu margarin i mešajte dok se ujednače. Kada se puding u potpunosti ohladi, podelite ga na tri dela – u prvi dodajte keks, u drugi kokos, a u treći otopljenu čokoladu za kuvanje. Na dno kalupa kojem se skidaju stranice poređajte piškote koje prethodno trebate da umočite u Nes kafu. Preko piškota rasporedite fil od keksa, preko fil od kokosa i na kraju čokoladnu kremu. Tortu gore premažite šlagom umućenim sa 2dl mleka, i ostavite je da prenoći u frižideru.Izvor: (ilovezrenjanin.com).
Objavi komentar