Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta

Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta 
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 

  • 2 jajeta, 
  • 200 g šećera, 
  • 80 g čokolade, 
  • 80 g margarina, 
  • 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: 

  • nekoliko celih oraha, 
  • 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:

  1. Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
  2. Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
 
 
ezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs 
 
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22

Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta

Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
 1044  4 Share0
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
ezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
 
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22

Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta

Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
 1044  4 Share0
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22

Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta

Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
 1044  4 Share0
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
Nedelja, 9. feb 2014. u 13:22

Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta

Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
 1044  4 Share0
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.

Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.

Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema:
Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.

Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.

Izvor: Kuhinjica.rs
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/gastronomija/recepti/Svajcarske-kocke-Poslastica-spremna-za-20-minuta.a-222856.373.html#sthash.bWbvN9r1.dpuf
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta

Objavi komentar